Най – младият е на 18г., а най-възрастният  на 84

...
Най – младият е на 18г., а най-възрастният  на 84
Коментари Харесай

125 творци в надпревара за I място в конкурса „Наздравица за любовта“

Най – младият е на 18г., а най-възрастният  на 84 година

Приключи приемът на произведения за осмия народен лиричен конкурс „Наздравица за любовта“ проведен от община Асеновград. 125 създатели от цялата страна изпратиха своите поетични произведения. Включиха се създатели от София, Пловдив, Варна, Благоевград, Добрич, Видин и други градове.

Те към този момент се предоставени на членовете на журито, което ще има нелека задача да дефинира спечелилите. Те ще бъдат оповестени на уеб страницата на Община Асеновград. Наградите ще бъдат изпратени по пощальон, за съблюдаване на въведените противоепидемични ограничения. Най-младият участник в състезанието „ Наздравица за любовта “ е на 18 години, а най – възрастният на 84 години.

Журито е в състав Елена Диварова и Иван Христов. Дамата е публицист, публицист и държавник. Автор е на няколко книги, притежател на редица награди за лирика. Публикува очерци, репортажи, лирика и литературна рецензия в районно и национални издания. Нейни произведения са поместени в сборници с лирика в Англия, Германия, Полша, Русия и Сърбия. Член е на Съюза на българските публицисти (СБЖ) и на Дружеството на пловдивските писатели. Иван Христов пък е публицист и книжовен критик. Роден е в родопското село Добралък. Член е на Съюза на българските писатели (СБП). Автор е на седем книги с разкази и литературна рецензия, измежду които „ Кръстен знак “, „ Орлово проклинание “, „ Територии на духа “, „ Отблясъци “ и други. Носител е на медал „ Кирил и Методий “ за заслуги в региона на образованието и културата, на почетен знак на Пловдив и на почетна грамота за принос в актуалната българска литература на Съюз на българските писатели. Награждаван е с национални литературни награди.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР